Cautare in site
x inchide

Identificarea, Evaluarea și Stabilirea Măsurilor de Gestionare a Riscurilor în Cadrul Unei Entități Publice

Cursul  Identificarea, Evaluarea și Stabilirea Măsurilor de Gestionare a Riscurilor în Cadrul Unei Entități Publice este autorizat ANC și se adresează managementului şi angajaților din entitățile publice, dar şi auditorilor interni pentru perfecționarea deprinderilor practice în acest domeniu. Acest curs practic, este recomandat inclusiv membrilor Comisiei de monitorizare cu privire la următoarele atribuții: analizarea şi prioritizarea riscurilor semnificative, care pot afecta atingerea obiectivelor generale ale funcţionării entităţii publice; stabilirea profilului de risc și a limitei de toleranţă la risc; analiza informării privind desfăşurarea procesului de gestionare a riscurilor; conducătorii de compartimente; responsabilii cu riscurile din compartimente; angajații entității care trebuie să identifice riscuri; auditori interni, persoane care exercită acțiuni de control etc.

La Cursul  Identificarea, Evaluarea și Stabilirea Măsurilor de Gestionare a Riscurilor în Cadrul Unei Entități Publice vor fi analizate prevederile Ordonanței Guvernului nr. 119/1999 și Codului controlului intern managerial al entităților publice aprobat prin OSGG nr. 600/2018 si anume că fiecare angajat din cadrul unei entități publice trebuie să identifice riscurile asociate activităţilor desfășurate conform fișei postului, să le evalueze și să propună măsuri de control/gestionare. În acest sens, OSGG nr. 600/2018 prevede la art. 5 obligația conducătorilor de compartimente de la primul nivel de conducere din structura organizatorică de a desemna un responsabil cu riscurile care să consilieze personalul din cadrul entității și să asiste conducătorii de compartimente în procesul de gestionare al riscurilor.

De asemenea, cursul Cursul  Identificarea, Evaluarea și Stabilirea Măsurilor de Gestionare a Riscurilor în Cadrul Unei Entități Publice se desfășoară la munte, la mare, în locațiile propuse de dumneavoastră, în țară sau străinătate.