Cautare in site
x inchide

Modificări importante la legea salarizării, aplicabile începând cu 22 mai 2018

Adaugat la

Prin OUG nr. 41/2018 au fost aduse modificări şi completări la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
În vigoare din 22 mai 2018, ordonanţa răspunde numeroaselor solicitări din partea autorităților și instituțiilor publice, precum și a organizațiilor sindicale. Astfel, au fost introduse reglementări referitoare la :
• introducerea unui nou aliniat la art. 18 care să prevadă acordarea, începând cu luna mai 2018, a indemnizaţiei de hrană pentru personalul din universitățile de stat.
• modificarea alin. (3) al articolului 25, în sensul scoaterii gărzilor din limitarea sporurilor la 30% pentru personalul din unitățile sanitare.
• introducerea unui nou aliniat la articolul 25, care să prevadă posibilitatea pentru unitățile sanitare de monospecialitate și serviciile județene de ambulanță, precum și serviciul de ambulanță al Municipiului București – Ilfov , să poată beneficia de majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază, în vederea acordării sporurilor stabilite pentru fiecare dintre aceste unități sanitare, astfel încât să se asigure limita minimă a sporurilor prevăzute în Regulamentul elaborat potrivit art. 23.

Pentru mai multe informații, dezbateri și analize, va invităm să participați la cursurile organizate de Expert Aktiv Group, după cum urmează: Codul Muncii 2018, Legislația Muncii 2018, Inspector Salarii si Managementul Resurselor Umane.

ABONARE NEWSLETTER