Cautare in site
x inchide

Obligații legale și responsabilități ale expertului/tehnicianului în egalitate de șanse

Adaugat la

Hotărârea Guvernului nr. 262/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 02 mai 2019.
Având în vedere domeniile multiple de activitate în care este imperios necesară promovarea şi respectarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, a fost introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România ocupația de expert în egalitate de șanse, Cod COR 242230 care a devenit recunoscută la nivel național potrivit Ordinului comun al  MMFPSPV și INS nr. 1419/328/2014 privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România.
Totodată, pornind de la premisa responsabilității administrației publice locale și a altor instituții locale și de la misiunea acestora de a oferi servicii adecvate cetățenilor cu efecte imediate privind calitatea vieţii și asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați, în anul 2015 a fost introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România și ocupația de tehnician în egalitate de șanse – Cod COR 341207. De asemenea, au fost elaborate standarde ocupaționale pentru cele două ocupații.

Pentru mai multe informații, soluții și interpretări legislative, vă invităm să participați la cursurile organizate de formatorul Expert Aktiv Group. Detalii privind posibilitatea organizării cursurilor referitoare la expert/tehnician egalitate de șanse, veți obține la telefon 0753.025.978.

ABONARE NEWSLETTER